ПАТА НЕГРА ИЛИ ХАМОН ИБЕРИКО

ТОПИ СЕ В УСТАТА ….. ВЪРХОВЕН ВКУС

Pata Negra или Jamon Iberico е най-известната и реномирана испанска шунка в света, истинска гордост за иберийците.

Това е продукт с най-високо качество, превъзхождащ всички останали подобни храни. Основната причина, поради която мнозина смятат Pata Negra за шунка номер едно на пазара, се крие по същество в производствения цикъл на иберийския „хамон“ (порода свине).

Породата свине, от които се произвежда ПАТА НЕГРА се характеризира с гъста черна или сива четина, и се отглеждат в дивата природа в много специфични райони: в района на Естремадура, около Ягубо (Хуелва), и в планините близо до Саламанка. Хранят се с билки и жълъди и се отглеждат минимум две години. 

Именно храненето на животните с жълъди прави Pata Negra толкова специфичен продукт – например, мазнината е със структура, много близка до зехтина и поради тази причина се топи в устата, оставяйки интензивен и изтънчен вкус, а месото е плътно и вкусно.

Pata Negra, предвид произхода си, може да се определи като вкусна и здравословна храна, несравнима с всяка друга шунка.

 
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com